Als verhuurder hoop je het nooit tegen te komen, maar kun jezelf als verhuurder een uitzetting regelen bij een huurachterstand? Huurders die de huur niet betalen kosten je veel tijd en energie en vooral wanneer het vaker voorkomt.

Betalingsachterstand kan zelfs oplopen tot enkele maanden en dan is het tijd voor je als verhuurder om in te grijpen. Maar toch kun je de huurder niet zomaar op straat zetten, want volgens de wet moet je je aan strikte regels houden. Maar wat kun je nu doen?

Wat kan ik doen bij wanbetaling?

Voordat je een huurder kunt uitzetten, zul je als verhuurder een aantal stappen moeten ondernemen. Het eerste wat je moet doen is de wanbetaling voorleggen bij een incassobureau, wat nogmaals de verschuldigde huur probeert te vorderen.

Soms heeft het inschakelen van een derde partij al het gewenste resultaat. Indien dit niets oplevert, dan kan het incassobureau het proces van ontruiming in gang zetten. Maar om dit in werking te kunnen stellen, zul je wel een vonnis van de rechter nodig moeten hebben.

De betalingsachterstand moet echter wel minstens drie maanden zijn voor u tot deze actie over kunt gaan. Want ook de huurder wordt door de wet beschermd. Voor meer informatie over huurder uitzetten wanbetaling kun je het beste even de website van Invorderingsbedrijf.nl bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *